Vodič za kupovinu sunđera

Odabir sundjera zavisi od nekoliko faktora a u nastavku pokušaćemo da objasnimo i preporučimo ono što je iz našeg višegodišnjeg iskustva najbolje za odredjenu upotrebu. Zašto su gustina i tvrdoća različite stvari, koja mi je debljina potrebna i da li sečete sundjer po dimenzijama su neka od najčešćih pitanja sa kojima se srećemo i na koja dajemo odgovor u nastavku.

GUSTINA ( G )
Gustina sundjera označena sa „G“ predstavlja količinu sirovina utrošenu pri proizvodnji po kubnom metru sundjera. Oznaka G21 znači da kubni metar (1m x 1m x 1m) sundjera teži 21kg, G25 teži 25kg, G40 teži 40kg itd. Samim tim veća gustina (G) podrazumeva kvalitetniji i dugotrajniji sundjer ALI NE I TVRDJI.

TVRDOĆA ( T )
Najveća zabuna pri kupovini sundjera jeste mišljenje da veća gustina (G) samim tim podrazumeva da je sundjer i tvrdji, što nije slučaj. Sličnu tvrdoću sundjera možemo naći i na G21, G32 ili G40 ali prilikom duže upotrebe G21, iako ima istu tvrdoću, ima manju gustinu (kvalitet) i brže će propasti i neće se vraćati u prvobitan oblik kao veće gustine preko G35.

DEBLJINA

Debljina, kao treća dimenzija pored dužine i širine, je jako bitna pri odabiru pravog sundjera za vaše potrebe. Sundjer po svojoj prirodi ma koliko bio tvrd uvek ima određen nivo elastičnosti, medjutim postoje neke granice gde gustina i tvrdoća ne igraju ulogu zbog male debljine sundjera.

NAŠA PREPORUKA

Najbolji način za odabir sundjera je da se lično uverite u našim prostorijama u kvalitet i tvrdoću koja vam je potrebna. Osećaj udobnosti je subjektivan a gustina ima previše da bi se mogle lako klasifikovati i objasniti bez ličnog uvida.
U nastavku su preporuke na osnovu toga šta naši kupci najviše koriste za odredjene situacije.

Ako vas interesuje

Izračunajte sami cenu željenog sundjera u našem Cenovniku.

*SVE CENE SU INFORMATIVNOG KARAKTERA* – Za cene oblikovanog sundjera i veće količine kontaktirajte nas putem mail-a ili telefona

Cenovnik